10 Haziran 2007 Pazar

Soru-Cevap 1: Almanca bilgisi olmadan Almanya'da Üniversite

Soru: Almanca bilgim olmadan Almanya'ya gidebilir miyim ve yüksek öğrenimime başlamadan önce orada Almanca dil eğitimi alabilir miyim?


(Not: Bu yazi güncelligini yitirmistir. Güncel versiyonu okumak icin lütfen tiklayiniz...)


Hayır, bu durumda üniversite öğrencisi olarak gidemiyorsunuz. Üniversiteler başvurduğunuzda, 400-800 saatlik bir Almanca bilgisi istemektedirler. Bu neden böyle? Üniversitelerde genelde yeni başlayanlar için dil eğitimi yoktur. Yani, yabancı öğrencilerin üniversitede eğitim alabilecek kadar Almanca bilgisine sahip oldukları kabul edilmektedir. Bu demektir ki: Eğer Almanca bilginiz olduğunu belgeleyemezseniz Üniversiteler genelde başvurunuzu kabul etmez. Vize alabilmeniz için bir üniversitenin kabul belgesi (akseptansı) mutlaka gereklidir. Almanya'da sadece özel dil okullarında Almanca öğrenilebilir ve bunun için Elçilik'te Dil Eğitimi vizesine başvurabilirsiniz. Almanya'ya gitmededen önce, en azından temel Almanca bilgisi edinmenizi önemle tavsiye ederiz. Branş eğitiminden önce her yabancı öğrencinin Almanca Dil Sınavından geçmesi (DSH veya TestDaF) ve yüksek öğrenim hakkı elde edebilmek için bu sınavda başarılı olması gerekmektedir.

1 yorum:

cemakpolat dedi ki...

Merhaba,
Galatasaray Üniversitesi'nde Bilgisayar mühendisliği bölümünü okuyorum,bu sene mezun olacağım.Master için TU Berlin'i seçtim ancak 2-2.5 arasına sıkışmış bir ortalamam var.Bununla birlikte almanca dilbilgim de yok.Bu durumda özel bir dil kursuyla anlaşıp Almanya'ya gelme şansım nedir ve tabi TU Berlin'e kabul edilme şansım nedir?
Teşekkürler