22 Nisan 2008 Salı

Almanya'da Yasanmis Olaylar-1 AMAN DIKKAT!!!

Evet arkadaslar bir haftadan beri sizlere yeni bir yazi sunamadik. Malum sinav dönemi oldugu icin baska islere pek vakit kalmiyor calismaktan. Bu yazida sizlere Turkstudent forumundan tanidigimiz bir arkadasin basindan gecmis talihsiz olaylar zincirini anlatacagiz. Kendisinin de izni var tabi ki...


Bu olayi buraya yazmamizin nedeni siz Almanya'da okumak isteyen arkadaslara dikkat etmeleri gereken konulari göstermek ve basiniza gelebileceklere hazilrlikli olmanizi anlatmaktir.


Arkadasimiz Almanya'nin Aachen sehrinde kaliyor. Dil kursunun seflerinden birisi de Türk. Sanirim bu dil kursunu da bu yüzden secmis olabilir yani bir Türkün yardimi olabilecegini düsünmüs olabilir (Dogal olani da budur zaten...). Neyse kalacagi eve kadar bu kurs ayarlamis arkadasa herseyini.


Yalniz Almanya'ya gelince görmüski isler hic de bekledigi gibi degil. Öncelikle kursun kalitesizligi sonra ise ev ve evin cevresi ile ilgili problemler canini cokca sikmis. Kaldigi binada alman yokmus. Ne olmus ki demeyin. Bu binanin gettolasmis oldugu anlamina geliyor. Yani cogu gereksiz hatta zararli yabancilarin toplandigi yerler. Sabahlara kadar yapilan partilerden dolayi ders calisamayan ve uyuyamayan arkadasimizin cani agzina gelmis. Sonrasinda kursun Türk sefi ile de tartismis ama bir sey elde edememis.


En son olarak da gecen gün belittrigi üzere binasinda büyük bir uyusturucu kacakciligi olmus. Bu yüzden polis onun da ifadesini almak icin cagirmis. Bu kadar problemin icerisinde bir insanin almancaya, derslerine nasil konsantre olacagini düsünmek hakikaten zor.


Evet arkadaslar Almanya'da her sey her zaman yolunda gitmiyor. Hazirlikli olmanizi tavsiye ediyorum. Yoksa artik annenizin kucaginda, babanizin ocaginda degilsiniz..


Saygilar

ALMANYADA LISANS

Hiç yorum yok: