12 Nisan 2008 Cumartesi

Almanya'nin Elit Üniversiteleri!!! Yoksa Ruhr Uni Bochum'dami Eklenecek?

Almanya'nin en iyi 3 üniversitesi. Onlar arastirma ve gelistirmeye yaptiklari harcamalar ile birinci sirayi kaptilar. Hem sadece Almanya'da degil dünya capinda üne sahipler. Evet onlari siralamak gerekirse:

1-) LMU (Münih Üniversitesi)
2-) TU-München (Münih Teknik Üniversitesi)
3-) Uni Karlshure

Evet ücüde birbirinden kaliteli üniversiteler. Ve tabiki girmesi de okumasi da bitirmesi de birbirinden zor üniversiteler. Kaliteleri hakkinda sarsilmaz bir kabul edilirlikleri var. Mezun olma durumunda is olanaklari cok iyi. Hatta basarili ögrenciler civar firmalar tarafindan (MAN, SIEMENS, BMW usw.) daha üniversite bitmeden kapiliyorlar.

The image “http://sposerver.sportdekanat.ruhr-uni-bochum.de/spomanage/rub.png” cannot be displayed, because it contains errors.

Son günlerde gazete ve televizyonlarda cikan haberlere göre bu elit listeye Bochum Üniversitesi'nin de dahil edilmesinin söz konusu oldugunu duydum. Gerci ayni duyumlar daha önce Konstanz Üniversitesi icinde olmustu ama Konstanz sadece Elite-Netzwerk'e dahil edildi.

Peki elit nedir? Türkiye'deki ögrencilerin aklina elit diyince yan gelip yatmak gibi kavramlar gelebiliyor. Cok rahat bir üniversite vs. gibi düsünüyorlar. Hayir degil. Aksine bu üniversiteler digerlerine göre kat kat zor, problemlerler kat kat fazla fakat eger basarili biri iseniz ve projeniz varsa burada her zaman finansal destek var. Iste bu üniversiteleri de digerlerinden ayiran sey. AR-GE ye yapilan yatirimlardir.

Ne diyelim. Bizim de ülkemizden Elit Üniversiteler cikmasi dilegi ile. :)

Almanya'da Lisans

1 yorum:

sfk dedi ki...

merhabalar ben safak uludağ üni.de ulus ilişkiler okuorum.okulu bitirdikten sonra münih teknik üniversitesinde insaat mühendisliği okumak istiyorum.giriş koşulları ve eğitim dili ile ilgili bilgi verebilirseniz cok sevinirim.teşekkürler