28 Mart 2008 Cuma

Almanca Bilmeden Kabul Eden ve DIl Kursu Sunan Bir Üniversite: BUW

Turkstudent forumlarindan gäzlemledigim kadari hemen hemen Almanya'ya gelen her arkadas elinde üniversite kabülü ile gelmek istiyor. Bu cok dogal tabiki dil sinavini verir vermez kendilerini garantiye almak istiyorlar. Bunun icin cok meshur iki üniversite vardir ortalikta ismi gezen birisi Paderborn Uni digeri ise Duisburg-Essen Uni. Evet bu iki üniversitenin ismi o kadar cok gezdiki ortada herkes bunlara basvurdu ve tahminim oralarda su an bayaa bir Türk ögrenci var. :)

http://www.dlbit.com/gi/images/uni-logo.gif

Aslinda bu tarz kabul veren baska üniversitelerde var. Biraz arastirinca ortaya cikti. Onlari da sizinle paylasmaktan mutluluk duyacagim. Bu yazimda o üniversitelerden birini yani Bergische Universität Wuppertal'i tanitacagim kisaca BUW. :)

Direkt üniversiteye baslayabilecek durumda yani abituru taninan ve Almanya'da Studienkolleg yapmaya ihtiyaci olmayan ögrencilere yönelik. Alim sinirli ama cok da kisinin basvurdugunu zannetmiyorum zaten. Büyük ihtimalle kabul alirsiniz. Kurs 2 semestr sürüyor ve semestr basi 500€ gibi makul bir ücreti var.

Sunulan dil kursu seviyeleri sunlar:

  • A1, A2 (Grundstufe) -Baslangic (Sifir)
  • B1, B2 (Mittelstufe) -Orta Seviyeler
  • C1, C2 (Oberstufe) -Ileri Seviye
Kursun güzel tarafi haftalik en az 20 saat olmasi ve bazen haftalik 40 saate kadar cikan bir ogunlukta olmasi. Buda almancanizi daha iyi gelistirmenize firsat taniyacaktir.. :)

Kursun bir baska degisik taarafi sizi TestDAF veya DSH degil TestAS sinavina hazirliyor. Bu sinavi daha önce anlattigim gibi artik üniveristeler yabanci ögrencilerden istemeye basliyorlar. Daha spesifik ve özel bir sinav ve basarili sonucu size Almanya'daki kapilari acicaktir.

Basvuru söyle oluyor: Normal üniversite basvurusu yapiyorsunuz. Basvuru formunda dil kursu istediginizi isaretliyor ve Uni-Assist araciligi ile basvuruyorsunuz. Basvuru tarihleri:

Jeweils 15. November bis 15. Januar für das Sommersemester - Yani Yaz semestri icin 15 Kasim ile 15 Ocak arasi

Jeweils 15. Mai bis 15. Juli für das Wintersemester - Yani Kis semestri icin 15 Mayis'tan 15 Temmuz'a kadar

Basvuru formu ve detayli bilgiler icin asagidaki internet adresini ziyaret ediniz: BUW Deutschkurs

Saygilar
Deniz Coskun...

2 yorum:

AGunak dedi ki...

benim kafamı karıstıran bir nokta var. ben duisburg a basvurdum. 2 hafta sonra mektup geldi ve ingilizce yeterlilik sınavı istedi. (toefl veya ielts) son anda gelen bir haber oldugundan cok stresliyim ve ielts ye giricem. fakat sitesinde okudugum kadar dil kursu da veriyor. bu dil kursunu ben eğitimime devam ederken mi alıcam, yoksa esas kayıttan once devam etmem gereken bir dil kursu mudur bu?

Yaşasın Kötülük dedi ki...

Merhaba, bilgilendirici yazılarınız için çok teşekkür ederim.
Benim aklıma takılan birkaç şey var. Halihazırda 4 yıllık işletme bölümü öğrencisiyim 3. sınıftayım. Acaba devam olarak bu üniversitelerde okuyabilir miyim?

Yoksa tekrar Öss'ye girip kazanmış olmam mı gerekir? Almanya ile ilgili dökümanların hemen hepsini okudum ancak bu bilgiye net olarak ulaşamadım.

Teşekkürler.

Ercan.