25 Mart 2008 Salı

Uygun Bölüm ve Fachhochschule Nasil Secilir?

Almanya'da okumak isteyen her ögrencinin basindaki dertlerden biridir bu hangi üniversitelere basvurulacagi konusu. Cogu zaman kaynak yetersizligi cikar karsimiza. Geregi gibi arastirmayiz ve arastirsak da verimli sonuclar alamayiz. Evet bu yazimizda sizin bu derdinize derman olmaya calisacagiz. Yalniz yazimizin konusu sadece Fachhochschule'leri ele aliyor. Insallah ileriki yazilarda üniversitelere de deginiriz.

The image “http://www.ref-ag.ch/__we_thumbnails__/2122_4_LogoFachstelleFHSNW.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Internet bir derya evet istediginiz hatta istemediginiz her seyi bulabilirsiniz burada. Simdi gelelim bu deryada yolunuzu nasil bulacaginiza. SIze bir internet adresi veriyorum: Almanya'daki Fachhochschule'leler bu adrese giriyorsunuz. Karsiniza sade bir web sayfasi cikiyor. Reklamlarda var ama önemli degil.

Neyse devam ediyorum. Sag tarafta ikili bir menü var. Menünün üst tarafindan Eyaletleri görüyorsunuz. Tiklayinca tikladiginiz eyaletteki Fachhochschule bilgileri cikiyor karsiniza. Menünün alt tarafinda ise daha güzel olarak bölümler yer aliyor. Siz kendi bölümünüzü seciyorsunuz ve sizin bölümünüzü sunan Almanya'daki büzün FH'lar karsiniza cikiyor. SIzde tek tek inceliyor ve basvurularinizi yapiyorsunuz.

Unutmayin yurtdisi egitimi gelisigüzel yapilacak bir islem degil önceden iyi planlanmasi gereken bir islemdir. O yüzden sizde iyice inceleyip kararinizi iyi verip basvurularinizi dogru yapmalisiniz. Bu asamada biz Almanya'da Lisans olarak her zaman arkanizdayiz.

Basarilar...

Almanya'da Lisans

Hiç yorum yok: