4 Nisan 2008 Cuma

Almanya'da Tip Egitimi

Türkiye'deki bir cok ögrencinin hayalidir doktorluk meslegi ve beyaz önlük lakin gelin görünki kontenjanlarin az olmasi ve puanlarin tavan olmasi cogu kisiyi bu haylinden uzaklastiriyor. Bu yüzden cok idealist arkadaslar careyi yurtdisinda ariyorlar. Bunlardan birisi de Almanya...

http://www.integralgelisim.com/integral/Sekil%202.jpg

Almanya tip egitiminde dünyanin önde gelen ülkelerinden birisidir. Tip mezunlarinin issizlik orani %3 lere kadar düsmüstür ve Informatik bölümünden sonra issizlik orani en az ikinci olan bölümdür. Bunlar tabiki istatistikler. Bir de gerceklere bakalim.

Ilk olarak tip egitimi dünyanin heryerinde oldugu gibi Almanya'da da zor (hatta katmerli zor). Bunun yaninda Staatsexamen denilen sinava girmeniz ve uzmanlik da yapmaniz gerekiyor. O kadar ugrasip yillar sonra mezun oluyorsunuz ve maalesef Almanya'da yeni baslayan bir doktorun ücreti gercekten de Dünya standartlarina göre cok düsük oranda. Uzun senelerden beri Almanya'da doktor ücretleri tartisma konusudur. Siz buraya tip okumak icin gelirken buradan tip egitimini tamamlamis genc doktorlarin basta Ingiltere olm ak üzere cesitli ülkelere gittiklerini bilmenizde fayda var. Bunu saglayanda zaten Alman Hükümeti Calisma Bakanliginin ta kendisidir. Diger türlü bir sürü doktor issiz kalacaktir.

Tip egitimi normal lisans egitimlerine nazaran daha uzun sürmektedir. Daha stresli oldugu zaten herkesin malumu. Sizleri korkutmak degil amacim ama bunlari da bilmeden buraya gelmeniz sizi büyük hayal kirikligina ugratabilir. Ben Almanya'yi her seyden önce Mühendislik egitimi icin öneriyorum derim. Zaten burada Tip okumak icin Türkiye'de kazanmis olmak gerekiyor. Türkiye'de kazandi iseniz size tavsiyem en güzeli memleketinizde okuyun.

Saygilar...

25 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba,

Yazıların bir kısmını okudum; ama tam olarak aradığım konuyla ilgili bir yazıya rastlamadım. O nedenle buradan sormak isterim:

Almanya'da tıpta uzmanlık eğitimi nasıl yapılır? Ben şu anda Psikiyatri uzmanlığımın dördüncü senesindeyim ve bu eğitimimin bir kısmını Almanya'da sürdürmek istiyorum. Bunun için ne gibi olanaklar mevcut?

Bu konuda bir fikriniz varsa, paylaşmanızı rica edeceğim.

Unknown dedi ki...

Merhaba,
Size sormak istediğim çok önemli ve acil şeyler var, eğer bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
mail : improbabletur@gmail.com

Unknown dedi ki...

Nedir? Dinliyorum...

serap dedi ki...

Ben şu anda tıp 3. sınıftayım. 6. yılın sonunda uzmanlığımı Almanya'da yapmak istiyorum. Bunun için aranan şartlar neler? yardımcı olursanız çok sevinirim!

Adsız dedi ki...

merhaba, ben cerrahpasha 4. sinif bitiyor suan ve uzmanlik icin almanya dusunuyorum veya mumkunse 5 ve 6. siniflari da orda okurum. ayrica turkiyede yabanci uyrukluyum. almanya neler istiyo? ne yapmamiz lazim? yardimci olabilirseniz sevinirim.
raikway@hotmail.com

derya dedi ki...

merhaba ben tıp fakültesi 6 sınıftayım uzmanlık için almanya düşünüyorum.ne yapmam gerekiyor nasıl başvuru yapabilirim.almanca bilmiyorum dil kursu için nereyi tercih etmeliyim.dermatoloji düşünüyorum hangi üniversite bu bölümde daha iyi.şimdiden teşekkür ederim

Elis dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Elis dedi ki...

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu pratisyen hekimim. Geçerliliği nedir, son kullanma tarihi var mıdır bilmediğim bir Deutsches Sprachdiplom'um var. Almanya'da uzmanlık eğitimi nasıl yapılır, şartları nedir bilgi verirseniz sevinirim.
clamentin@gmail.com

Adsız dedi ki...

ben şuan azerbaycan tıp üniversitesi 2. sınıf öğrencisiyim 3. sınıfın sonun da geçiş yapmak istiyorum yardımcı olurmusnuz??

Adsız dedi ki...

GİRİŞ


Tıp fakültesindeki altı yıllık eğitimin ardından tıpta uzmanlık eğitimi almak istiyorsunuz. Ne var ki hangi dalda uzmanlık eğitimi almak istediğinize henüz karar veremediniz. Aslında gönlünüzde istediğiniz uzmanlık dalıyla ilgili bir aslan yatıyor ama tıpta uzmanlık sınavında (TUS) istediğiniz bölümde eğitim alabilmek için gereken puanı alıp alamayacağınıza bir türlü emin olamıyorsunuz.
Öte yandan yurtdışında tıpta uzmanlık eğitimi almak fikri de size cazip geliyor. Yurtdışındaki tıp doktorlarının çalışma yöntemlerini, yurtdışındaki hastanelerin çalışma koşullarını ve araştırma laboratuarlarını merak ediyorsunuz. Yeni ülkeler görmek ve yeni insanlarla tanışmak istiyorsunuz. Yurtdışında çalışan Türk tıp doktorlarının başarı öykülerini gazete manşetlerinde okudukça göğsünüz kabarıyor; Türk tıp doktorlarıyla gurur duyuyorsunuz. Kendi kendinize “acaba ben de onlardan biri olabilir miyim?” diye soruyorsunuz.
Daha önce Almanya’da (Almanya Federal Cumhuriyeti’nden kısaca Almanya olarak bahsedilecektir) çeşitli hastanelerde çalışmış yahut yurtdışındaki kongrelerde sunumlar yapmış olan meslektaşlarınızdan Almanya’daki hastaneler ve tıp doktorlarının çalışma koşulları hakkında birçok öykü dinlediniz. Siz de Almanya’daki ortamı, hastaneleri ve çalışma koşullarını kendi gözünüzle görmek, bizzat orada çalışmak istiyorsunuz. Belki de araştırmaya meraklısınız ve ileride akademisyen olmayı düşünüyorsunuz. Almanya’daki hastanelerin laboratuarlarında yapılıp da yayınlanan çalışmaları akademik dergilerde okuyorsunuz. Fakat Almanya’daki tıp fakültelerine veya hastanelere tıpta uzmanlık eğitimi almak için nasıl başvuracağınızı ve nasıl çalışma izni alacağınızı bilmiyorsunuz.
İşte şu anda okumakta olduğunuz bu kitap, Almanya’da tıpta uzmanlık eğitimi almak isteyenleri bilgilendirmek için yazılmıştır. Tıp mesleği genel olarak sıkı kurallarla denetlenen ve uygulanan bir meslektir. Her ülkenin tıp mesleği için kendi yasaları, eğitimleri ve diploma yeterlikleri vardır. Öte yandan, tıp doktorluğu, Avrupa Birliği içinde mesleğe özel yasal düzenlemeleri ile serbest dolaşıma izin verilen ilk meslek gruplarındandır. Hem Avrupa ülkelerinde hem de Türkiye’de çalışan tıp doktorlarının daha çok örnek olay görecekleri ve bu sayede tıp yazınına yeni ve önemli bilgiler kazandıracakları açıktır. Avrupa Birliği üyesi olan Almanya ve Türkiye arasındaki tıbbi bilgi paylaşımı, tıbbi bilgiyi yaygınlaştırıp insan sağlığına önemli katkılar sağlayabilecektir.
Bu çalışmanın amacı Almanya’da tıpta uzmanlık eğitimi almak isteyen meslektaşlarıma güncel ve doğru bilgiyi yalın dille ulaştıran bir başvuru kaynağı sunmaktır.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Almanya'da Tıp ve Tıpta Uzmanlık Eğitimi- Türk Öğrenciler için Rehber (Gazi Kitabevi /Ankara) başlıklı kitabın ilk baskısı tükenmiştir. İlginize teşekkür ederiz.Kitabın ikinci baskısı için lütfen Gazi Kitabevi'ne başvurunuz.

Adsız dedi ki...

Kitabın 2. baskısını Gazi Kitabevi'nden temin edebilirsiniz

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

ABD, Iowa Şehrinde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi'nden bir temsilciyim ve hastane yönetimi tarafından internete nasıl işler yaptığımızı ve insan organlarının alınıp satılması için bir yıl daha başladıklarımı bildirme fırsatı veriyorum. böbrek, Bu teklifle ilgileniyorsanız, lütfen aşağıdaki e-postayla bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin: Bağışçılarımıza iyi miktarda para telafi ediyoruz ve biz organlarda Cerrahi uzmanıyız ve bir bağışçı olarak risk yok. o.
Ve bu bizim e-postamız:
iowalutheranhospital@gmail.com
Ayrıca, whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bize ulaşabilirsiniz.

Unknown dedi ki...

Irrua Uzman Hastanesi'ne yardımından dolayı nasıl teşekkür ederim? Fakirdim ve faturalarımı ve borçlarımı ödeyemedim ama internette gezindiğim sırada Irrua Uzman Hastanesi'nin 400.000 dolar için böbreklerinden birini alarak yardım ettiği insanlara tanıklık ettim ve hemen Irrua Uzman Hastanesi ile iletişime geçtim. Bana satmaya razı olduğum sürece böbreğimi alacaklarını söyledi. Bana e-posta yoluyla bir form gönderdiler ve bir bağışçı olarak kayıtlı olduğumu ve 200.000 dolarlık banka hesabımın parçası olarak ödemenin yapıldığı ve ameliyattan sonra 200 bin dolar daha ödediklerini kaydeden banka hesabımda 400.000 dolar oldu. Bir ev aldım ve şimdi ailemle mutlu bir şekilde yaşıyorum. Fakir misiniz ve böbreğinizden birini para için mi satmak istiyorsun? Şimdi Irrua Uzman Hastanesi ile iletişime geçin

WhatsApp: +15184181390
E-posta Adresi: irruaspecialisthospital@gmail.com

Adsız dedi ki...

Ben Iowa City, ABD'de bulunan Iowa Lutheran Hastanesi'nden bir temsilciyim, hastanede yönetimin internette nasıl çalıştığını ve bu yıl insan organlarını alıp satması için tekrar başladığımızı ilan etme fırsatını verdim. Böbrek, Bu teklifle ilgileniyorsanız, lütfen aşağıdaki e-postadan bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin: Bağışçılarımızı iyi bir miktarda parayla ödüllendiriyoruz ve Organlarda uzmanız Cerrahide ve donör olarak risk yok o.
Ve bu bizim e-postamız:
iowalutheranhospital@gmail.com
Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Adsız dedi ki...

İsmim Doktor Michael Baldwin, Iowa Lutheran Hastanesi'nin bir temsilcisi, Organ cerrahisinde uzmandırız ve böbreklerin satın alınmasıyla ilgileniriz ve hastamız böbreğe bağış yapmaya karar veren herhangi bir donöre büyük miktarda para ödemeyi kabul etti. onları kurtarın ve Iowa City, ABD'de bulunuyoruz.
Böbreğinizi satmakla ilgileniyorsanız, lütfen ilerlememiz için bize geri dönmekten çekinmeyin.
Ve eğer ilgilenirseniz bizim e-postamız: iowalutheranhospital@gmail.com

Adsız dedi ki...

Bir hayatı kurtarmak için bir böbrek satmak isteyen 18 yaşından büyük ciddi böbrek vericileri arıyoruz ve her bağışçı için iyi bir teklif ve diğer tazminatlarımız var.
Bizim sürecimiz hızlı ve güvenliğiniz garantilidir.
Lütfen bize ulaşın iowalutheranhospital@gmail.com
Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Adsız dedi ki...

Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

Jupiter dedi ki...

Bu kamuoyu için bir duyuru, biz böbrek almak ve hastalarımızı kurtarmak için farklı böbrek bağışçılarıyla çalışmak istiyoruz, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin. hastamıza böbrek bağışı için eşleşme ve her ödülü büyük ödüller bekliyor.
E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
veya whatsapp bize ulaşın: +1(515)293-5520

Adsız dedi ki...

Bu Mayo Clinic'ten genel bir mesajdır ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, eğer bir böbrek satmak istiyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
mayocareclinic@gmail.com
Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garanti edilir.
Daha fazla bilgi için lütfen bize bir e-posta mesajı gönderin.